Halstrad lax med sojaglace
Perfekt till grillen, men den funkar lika bra att köra i ugnen.
Jag serverade denna med en potatissallad på färskpotatis och en trädgårdspesto och en klick parmesansmör på.
Ingredienser
(4 pers)
800 g Laxfilé
¾ dl Brun Farin
1 dl Soja (Japansk)
2 msk Balsamvinäger
1 dl Sweetchilisås
Hur?
Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en form som tål att läggas på grillen. Salta och peppra så att saltet får gå in lite.
Häll ner resten av ingredienserna i en kastrull och koka tills den blir lite trögflytande.
Häll såsen över laxen och lägg formen på grillen. Lägg på locket på grillenoch låt laxen grillas tills den har en innertemperatur på 52° C. (ca. 20 minuter)
Kör du den i ugnen, ta det på 200° i ca. 25 minuter.
Servering
Servera gärna med Parmesansmör som får smälta på laxen och Pesto-potatissallad. (och en kall öl)