Toast Skagen
Gjorde först detta recept till midsommar, den 19e juni 2020.
Jag minns det som en varm och fin sommardag och skagen är ju en härlig klassiker.
Ingredienser
100 g Räkor (helst handskalade)
2 msk Majonnäs
2 msk Dill
1 msk Pepparrot (riven)
1 msk Creme Fraiche
2 tsk Citronsaft
Salt (smaka av)
Garnering
Dill
Citronskiva
Svartpeppar
Rom (laxrom, löjrom, eller stenbit)
Hur?
Skala räkorna och lägg i en skål. Spara gärna skalen för att göra räkfond på (recept för detta kommer snart).
Klicka i resten av ingredienserna (förutom saltet) och rör ihop. Smaka av och tillsätt lite salt i taget tills du hittat en bra balans med sältan.
Toast
Värm en stekpanna och smält smör i pannan. När smöret har slutat bubbla och fräsa, lägg ner brödskivorna (skär gärna bort kanterna först) och stek dem tills gyllenbruna.
Servera
Lägg den stekta brödskivan på en tallrik, klicka på räkröran och lägg en sked med rom på toppen. En dillkvist ovanpå allt och en bit citron bredvid för att kunna klämma på efter eget tycke.