Välj en sida

Macka med grillrester

En supersmarrig, matig, macka på baguette som jag gjorde en sommardag till lunch när vi hade grillat dagen innan och fått lite kött över från grillningen.

Köp en baguette och släng på lite goda grejer så är lunchen klar. Det här är vad jag gjorde sist.

Macka med Grillrester

Ingredienser

(3 pers)

1 Baguette

Grillade rester (kan vara kött eller vegetariskt)

4-6 msk Majonnäs

Inlagd rödlök

Koriander

Parmesan

Hur?

Öppna baguetten med en kniv och rosta den gärna. Antingen på grillen, i en stekpanna, eller i ugnen.

På undersidan, bred ut majonnäs (gärna smaksatt med t.ex Vitlök och Persilja eller varför inte Gochujang för att få en liten hetta och en till dimension).

Tärna upp grillresterna och lägg på majonnäsen.

Lägg på ett lager med inlagd rödlök och sedan grovt hackad koriander.

Riv över riktligt med parmesan och bred på lite mer majonnäs på locket innan det läggs på.

En längd baguette brukar bli perfekt att delas i tre delar.