Välj en sida

Tårtbotten

Jag har gjort flera olika recept på tårtbottnar, men den här är min favorit.

Den blir fluffig och saftig. Gör vilken tårta du vill på den sen.

Ingredienser

4 Ägg

2 dl Socker

1 dl Vetemjöl

1 dl Potatismjöl

1 tsk Bakpulver

Smör & Ströbröd till formen

Hur?

Sätt ugnen på 175° C.

Smörj och bröda en tårtbottenform, du vet en sån där med löstagbara kanter.

Vispa ihop ägg och socker med en elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Minst tre minuter – snåla inte här, du får igen det i resulatet, jag lovar.

Ovanför skålen med det vispade äggsmeten, håll ett durkslag och sila vetemjöl, potatismjöl och bakpulver ner i smeten.

Rrör om tills det blir en slät smet.

Häll ner smeten i formen.

Grädda i den uppvärmda ugnen (kontrollera först att den har kommit upp i 175°) i ca. 30 minuter.

Testa med en provsticka att den är genomgräddad. (inget kladd på stickan när du sticker ned den i kakan)

Låt svalna innan du försiktigt skär för att få till tre lager.