Tårtbotten
Jag har gjort flera olika recept på tårtbottnar, men den här är min favorit.
Den blir fluffig och saftig. Gör vilken tårta du vill på den sen.
Ingredienser
4 Ägg
2 dl Socker
1 dl Vetemjöl
1 dl Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
Smör & Ströbröd till formen
Hur?
Sätt ugnen på 175° C.
Smörj och bröda en tårtbottenform, du vet en sån där med löstagbara kanter.
Vispa ihop ägg och socker med en elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Minst tre minuter – snåla inte här, du får igen det i resulatet, jag lovar.
Ovanför skålen med det vispade äggsmeten, håll ett durkslag och sila vetemjöl, potatismjöl och bakpulver ner i smeten.
Rrör om tills det blir en slät smet.
Häll ner smeten i formen.
Grädda i den uppvärmda ugnen (kontrollera först att den har kommit upp i 175°) i ca. 30 minuter.
Testa med en provsticka att den är genomgräddad. (inget kladd på stickan när du sticker ned den i kakan)
Låt svalna innan du försiktigt skär för att få till tre lager.