Salsicce e fagioli
Ett enkelt och sjukt gott recept. Salsicca och bönor. Släng i grejerna och koka ihop i en och samma panna – servera.
Ingredienser
Olivolja
1 Gullök
2 kvistar Rosmarin
1 nypa Chili flakes
1 paket Salsiccia-färs (brukar vara ca. 400 g)
3 msk Tomatpuré
1 burk Borlotti bönor
1 burk Cannellini bönor
3-4 dl Kycklingfond (grönsaksfond funkar också)
Persilja
Hur?
Stek gullöken i olivolja tills den har mjuknat och blivit lite genomskinlig.
Tillsätt rosmarin och chili flakes.
I med salsiccia-färsen och låt den få färg.
I med tomatpuré, bönor och fond. Börja med tre deciliter och häll på mer om det blir för tjockt.
Låt puttra a ca 15 minuter.
Eftersom salsicca redan är kryddad så behövs oftast varken salt eller peppar. Smaka av för säkerhets skull.
Servering
Strö över hackad persilja och servera med färskt bröd.