Välj en sida

Salsicce e fagioli

Ett enkelt och sjukt gott recept. Salsicca och bönor. Släng i grejerna och koka ihop i en och samma panna – servera.

Ingredienser

Olivolja

1 Gullök

2 kvistar Rosmarin

1 nypa Chili flakes

1 paket Salsiccia-färs (brukar vara ca. 400 g)

3 msk Tomatpuré

1 burk Borlotti bönor

1 burk Cannellini bönor

3-4 dl Kycklingfond (grönsaksfond funkar också)

Persilja

Hur?

Stek gullöken i olivolja tills den har mjuknat och blivit lite genomskinlig.

Tillsätt rosmarin och chili flakes.

I med salsiccia-färsen och låt den få färg.

I med tomatpuré, bönor och fond. Börja med tre deciliter och häll på mer om det blir för tjockt.

Låt puttra a ca 15 minuter.

Eftersom salsicca redan är kryddad så behövs oftast varken salt eller peppar. Smaka av för säkerhets skull.

Servering

Strö över hackad persilja och servera med färskt bröd.