Välj en sida

Rödvinssås

Klassiker till nötkött eller lamm.

Ingredienser

3 dl Rött vin

3 dl Kalvfond

1 msk Rödvinsvinäger

1 msk Smör

2 dl Scharlottenlökar

1 Lagerblad

2 kvistar Timjan

Salt & Peppar

Hur?

Hacka löken och bryn den i smöret.

I med lagerblad och timjan och låt det steka med och ge smak.

När löken har blivit lite genomskinlig får lite färg, häll på rödvinsvinägen och vinet först och låt det koka ur alkoholen lite.

Häll i kalvfonden och låt det koka med och reducera tills såsen blir tillräckligt tjock att täcka baksidan på en sked. Dra ett finger på skeden och såsen ska inte rinna ut och fylla i tomrummet som blir av ditt finger.

Sila av alla lökbitar och örter och häll såsen i en kastrull.

Avsluta med att salta och peppra efter tycke och ha till sist i en klick smör så att såsen blir härligt glansig.