Välj en sida

Pajskal

Ett enkelt recept på själva skalet till pajen som funkar till räkpaj, västerbottenpaj, quiche osv.

Ingredienser

125 g Smör

3 dl Vetemjöl

1 msk Vatten

1 krm Salt

Hur?

Häll i saltet i mjölet och rör om lite.

Tärna ner det rumstempererade smöret i mjölet.

Arbeta in smöret i mjölet med händerna tills allt håller ihop.

Arbeta in en matsked vatten och gör degen till en boll.

Slå in bollen i plastfolie och låt den ligga i kylen en halvtimme.

Kavla ut degen till en jämntjock rund form som är storleken så att den täcker pajformen.

Rulla upp degen på kaveln och rulla sedan ut den över forman och peta in alla kanter. Skär bort eventuellt överskott i överkant.

Nagga botten på degen och grädda i ugnen på 225° C i ca 10 minuter tills pagskalet fått fin färg.

Låt svalna innan du häller i ditt paj-innehåll.