Okonomiyaki
En matig, japansk ”pannkaka” med grönsaker i och härliga såser och tillbehör till.
Har man väl alla ingredienser så går den snabbt att slänga ihop. 👍
Ingredienser
2½ dl Vetemjöl
½ tsk Salt
¼ tsk Bakpulver
4 Ägg
1¼ dl Dashi
½ huvud Vitkål
1 knippe Salladslök
2 msk Inlagd ingefära
2-300 g Fläsksida
Såsen
2 msk Ketchup
2 msk Worchestershire-sås
1 msk Japansk soja
1 msk Honung
2 tsk Sirap (mörk)
Garnering
Salladslök
Bonito-flingor
Okonomiyaki-sås
Kewpie-mayo
Nori
Sesamfrön
2 msk Worchestershire-sås
1 msk Japansk soja
1 msk Honung
2 tsk Sirap (mörk)
Hur?
I en skål, vispa ihop smeten (vetemjöl, salt, bakpulver, ägg och dashi).
Skiva kålen och salladslöken tunnt och lägg i en smeten. Ha även i den inlagda ingefäran.
I en oljad stekpanna på medelvärme, skopa i 2-3 dl smet och stek ca 3 minuter. Medan den steker, lägg på tunna skivor av fläsksida så att den ligger underst när du sedan vänder ”pannkakan”.
Använd gärna en tallrik att hjälpa gtill med vändningen så att inte pannkakan faller sönder.
Stek med fläsksidan nedåt i 3-4 minuter till.
Pensla på Okonomiyaki-sås på ovansidan.
Lägg sedan upp pannkakan på en tallrik med den nu stekta fläsksidan uppåt.
Pensla på Ononomiyaki-sås på denna sida också.
Strössla över finskivad salladslök.
Strössla över Bonito-flingor.
Ringla över mer Okonomiyaki-sås.
Ringla över Kewpie-mayo.
Strössla över tunnt skivad Nori. (sjögräs-arken som används till sushi-rullar)
Strö till sist över sesamfrön innan servering.