Matlådesallad
En perfekt sallad att ha med sig som matlåda. Den går att variera på många olika sätt med olika rester med mera.
Ingredienser
Bladsallat (blandad)
Kål (vit eller röd, fint strimlad)
Tomat
Gurka
Salladslök
Lägg till
Ägg (hårdkokt)
Fetaost
Avokado
Alternativt
Valfritt kött
Rester
Kyckling
Halloumi
etc…
Dressing
Salladslök
Persilja
Basilika
Koriander
Vitlöksklyfta
Citronjuice
Salt & Peppar
Honung
Olivolja
Hur?
Börja med att göra dressingen.
I med allt i en matberedare och mixa tills det blir en fin, grön, smet. Häll i olivolja tills dressingen blir lagom rinnig.
Smaka av med citron, honung, salt och peppar.
Själva salladen är enkel; strimla upp och/eller tärna allt och blanda ihop i en skål.
Häll i dressing och blanda runt tills salladen är smakrik.
Lägg till proteinet sist. (Grovhacka ägget, smula fetaosten, tärna avokadon osv.)
Jag har inga mått med flit – använd så mycket eller lite ni vill av alla ingredienser. Det blir gott hur som helst. Om inte, lägg till mer av det du gillar. 👍