Välj en sida

Matlådesallad

En perfekt sallad att ha med sig som matlåda. Den går att variera på många olika sätt med olika rester med mera.

Ingredienser

Bladsallat (blandad)

Kål (vit eller röd, fint strimlad)

Tomat

Gurka

Salladslök

Lägg till

Ägg (hårdkokt)

Fetaost

Avokado

Alternativt

Valfritt kött

Rester

Kyckling

Halloumi

etc…

Dressing

Salladslök

Persilja

Basilika

Koriander

Vitlöksklyfta

Citronjuice

Salt & Peppar

Honung

Olivolja

Hur?

Börja med att göra dressingen.

I med allt i en matberedare och mixa tills det blir en fin, grön, smet. Häll i olivolja tills dressingen blir lagom rinnig.

Smaka av med citron, honung, salt och peppar.

Själva salladen är enkel; strimla upp och/eller tärna allt och blanda ihop i en skål.

Häll i dressing och blanda runt tills salladen är smakrik.

Lägg till proteinet sist. (Grovhacka ägget, smula fetaosten, tärna avokadon osv.)

Jag har inga mått med flit – använd så mycket eller lite ni vill av alla ingredienser. Det blir gott hur som helst. Om inte, lägg till mer av det du gillar. 👍