Macka med grillad persika och lök
Har gjort den här några gånger och den är helt suverän. En matig och vegetarisk macka som passar perfekt som en lättare lunch eller en förrätt.
Har också serverat den till en vinprovning vi höll där vi provade Sauvignon Blanc från runt om i världen. Mackan pasade perfekt.
Ingredienser
1 skiva Surdegsbröd (Levain eller liknande)
Persika
Mjuk Chevré ost
Olivolja
Gullök
Japansk soja
Citronsaft
Salladslök
Sesamfrön
Svartpeppar
Hur?
Grilla eller stek brödskivan och gnid in den med en bit gullök direkt efter.
I en skål, blanda ihop getosten med lite olivolja och svartpeppar till en smet. Bred på ett rikligt lager ost på brödskivan.
Skiva persikan i centimetertjocka skivor och grilla eller stek dem tills de blir lite mjuka.
Skiva gullöken i tjocka (knapp centimeter) skivor, stek dem i en stekpanna med lite olivolja på medelvärme i ca. 3 minuer på varje sida. Ringla lite japansk soja över löken och kläm lite citronsaft över också. Låt allt svalna ett tag i pannan så att löken kan dra till sig sojan och citronen.
Lägg på löken på persikorna, toppa med finskivad salladslök, sesamfrön och nymald svartpeppar.