Köttfärssås (enkel)
Min enkla köttfärssås som jag gör ibland till spaghetti till vardags, eller kanske gör en lasagne på.
Ibland gör jag istället ett annat recept på en köttfärssås, eller snarare en Ragú Bolognese, men den tar nästan tre timmar att göra, och du hittar receptet till den här → Ragú Bolognese
Ingredienser
1 Gullök
2 klyftor Vitlök
500 g Blandfärs
3 msk Tomatpuré
2 msk Soja (japansk)
1 tsk Fisksås
2 tsk Currypulver
2-3 dl Fond (nöt, kalv, eller kyckling)
Timjan
Oregano
Mejram
Salt & Peppar
Rapsolja
Hur?
Tärna gullöken och finhacka vitlöken och stek i olja.
Smula ner blandfärsen och fräs på den ordentligt så att färsen får lite färg. Det kan ta lite tid för att färsen släpper en del fett och vätskan ska hinna dunsta.
Rör i tomatpurén, sojan och fisksåsen och stek med ett tag.
I med resten av ingredienserna och låt puttra i minst 10 minuter.