Kokoskyckling med ris
En väldigt enkel rätt att slänga ihop och som smakar riktigt bra, gärna med lite sushi-ris och hackad salladslök till.
Ingredienser
4 personer
600 g Kyckling
1 Gullök
2 klyftor Vitlök
2 msk Japansk soja
2 msk Vatten
1 msk Vitvinsvinäger
1 kub Kycklingbuljong
2-3 Lagerblad
1,5 msk Farinsocker
200 g Kokosmjölk
250 g Sushi-ris
Neutral matolja till stekning (raps eller liknande)
Hur?
Skölj och blötlägg riset.
Koka riset.
Hacka lök och vitlök och fräs på i en stekpanna.
Skär kycklingen i ca. 3 cm bitar och lägg i stekpannan med löken.
Fräs på kycklingen tills den har fått färg.
Häll på soja, vitvinsvinäger, och vatten tillsammans med lagerbladen och kycklingbuljongen.
Koka ihop allt tills det mesta av vätskan har kokat bort. Häll på farinsockret och kokosmjölken och fortsätt koka tills allt har reducerats till en kladdig konsistens.
Lägg ris i botten av en serveringsskål eller tallrik, skeda upp kyckling på riset och toppa med finhackad salladslök.