Välj en sida

Kantarellsås

Ruskigt gott till kött och potatis. Sist jag gjorde jag den till grillad fläskkarré och grillad ”smashpotatis” och lite grillade rotfrukter.

Ingredienser

400 g Kantareller

2 msk Smör

1 Gullök (eller 2 charlottenlökar)

2 msk Kantarellfondskoncentrat

1 msk Japansk soja

2 dl Grädde

4 dl Creme Fraiche

2 msk Brandy (Cognac)

3 msk Timjan (helst färsk, grovhackad)

Salt & Vitpeppar

Hur?

Fräs de rensade kantarellerna i smöret. Det funkar såklart med frysta eller förvällda kantareller också.

Lägg i den tärnade löken när kantarellerna har mjuknat och börjar ta färg.

Häll i resten av ingredienserna (förutom salt och peppar) och låt allt puttra ihop ett tag så att såsen får gå ihop och allt tjocknar en aning. Såsen ska kunna hällas, men inte vara rinnig.

Smaka av med salt och vitpeppar.