Hemgjord ”Nutella”
Det är ju löjligt gott med Nutella, så vem kunde tro att den går att göra ännu godare själv, hemma?
Här har du receptet. Godare, inte lika sötsliskig, mer nötig och alldeles underbar.
Ingredienser
600 g Hasselnötter
350 g Mjölkchoklad
1 msk Honung
1 krm Salt
Hur?
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller på ett bleck i ugnen tills de har fått en djupbrun färg.
Smält chokladen i en skål över en kastrull med skjudande vatten.
Häll i honungen och saltet i chokladen.
Häll ner nötterna i en matberedare och kör matberedaren länge – tills nötterna är krämiga och har blivit en rinnig smet.
Häll i chokladsmeten i nötsmeten och mixa vidare.
Häll upp i nydiskade och steriliserade burkar.
Sen kan burkarna förvaras i rumstemperatur i flera månader. (inte för att de räcker så länge…)