Farmors kyckling med svamp
En enkel och god rätt att äta till vardags. Koka lite ris till och du har en skön middag. Receptet fick jag av min mamma.
Ingredienser
Kycklingklubba
Champignoner
Gullök
Vitlök
Dijonsenap
Soja
Matlagningsgrädde
Salt & Vitpeppar
Ris till servering
Hur?
Börja med att salta och peppra kycklingen. Stek den sen på låg-till-medelvärme. Ca 8-10 minuter på varje sida. Ställ temperaturen så att inte kycklingen bränns, men att skinnet blir brunt och krispigt. Mot slutet, ha gärna i en klick smör, en vitlöksklyfta och en timjankvist.
Ta ut kycklingen och lägg den på ett bleck eller i en ugnsfast form och ställ i ugnen på 150 grader medan du gör resten. (ha med vitlöken, timjan, och ett par skedar av fettet från pannan på kycklingen)
Skiva och stek champignonerna i fettet som är kvar från kycklingen.
Lägg de stekta champignonerna på kycklingen i ugnen.
Tärna och stek gullöken. När den börjar få färg, riv ner vitlöken och låt den steka med litegrann.
Ha sedan i en klick dijonsenap, lite soja, och matlagningsgrädden. Låt allt puttra ihop lite innan du lägger i kycklingen och champignonerna.
Kolla att kycklingen är genomstekt, annars låt allt puttra tills kycklingen är klar.
Servera med ris.