Välj en sida

Blodapelsinmousse

Två favoritsaker i en liksom. Blodapelsin (som är löjligt gott) och mousse som också är en favorit.

Testade fram detta recept inför en nyårsmiddag. Tror det var 2021-22.

Ingredienser

1 Blodapelsin

3 st Ägg

1 dl Strösocker

3 dl Vispgrädde

5 Gelatinblad

Till servering

Kanderade blodapelsinskal

Alternativt fintärnad apelsingelé-godis eller ett par blad citronmeliss.

Hur?

Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten.

Knäck äggen och separera äggulorna från vitorna. Lägg i två separata skålar.

Vispa äggulor och socker pösigt.

Riv zesten från apelsinskalet.

Halvera apelsinen och pressa ut saften i en liten kastrull.

Värm upp apelsinsaften och smält ner gelatinbladen. Låt sedan svalna till rumstemperatur innan du rör ner apelsin/gelatinblandningen i de vispade äggulorna.

Rör om ordentligt.

Vispa grädden och vänd ner i blandningen.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.

Fyll i portionsglas och kyl i ca. 4 timmar.