Blodapelsinmousse
Två favoritsaker i en liksom. Blodapelsin (som är löjligt gott) och mousse som också är en favorit.
Testade fram detta recept inför en nyårsmiddag. Tror det var 2021-22.
Ingredienser
1 Blodapelsin
3 st Ägg
1 dl Strösocker
3 dl Vispgrädde
5 Gelatinblad
Till servering
Kanderade blodapelsinskal
Alternativt fintärnad apelsingelé-godis eller ett par blad citronmeliss.
Hur?
Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten.
Knäck äggen och separera äggulorna från vitorna. Lägg i två separata skålar.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Riv zesten från apelsinskalet.
Halvera apelsinen och pressa ut saften i en liten kastrull.
Värm upp apelsinsaften och smält ner gelatinbladen. Låt sedan svalna till rumstemperatur innan du rör ner apelsin/gelatinblandningen i de vispade äggulorna.
Rör om ordentligt.
Vispa grädden och vänd ner i blandningen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.
Fyll i portionsglas och kyl i ca. 4 timmar.