Välj en sida

Agua de Jamaica

Detta är en dryck som jag drack mycket av när jag bodde i Phoenix, Arizona. På alla mexikanska ställen såldes kall Agua de Jamaica, eller bara ”Jamaica” som de flesta sa.

En riktigt god alkoholfri dryck till tacon en varm sommardag.

Ingredienser

(blir 1½ liter koncentrat)

5 dl Hibiscusblommor

2 l Vatten

Till färdiga drycken

(per liter färdig dryck)

1 dl Socker

Hur?

Koka upp hibiscusblommorna i vattnet och låt skjuda i ca 10 minuter.

Stäng av värmen och låt svalna i kastrullen.

Sila sedan av blommorna och släng dem.

Häll upp vätskan som är kvar i en flaska (helst glas eftersom den är lättare att få helt ren). Vätskan är ett koncentrat och det bör bli ca. 1½ liter.

Koncentratet håller sig i kylen i en vecka ungefär.

Blanda till färdig dryck

I en tillbringare, häll i en del koncentrat till två delar kallt vatten.

Häll i en deciliter strösocker per liter vätska.

Exempel:

3 dl koncentrat + 6 dl vatten + 1 dl socker blir ca. 1 liter Agua de Jamaica