Agua de Jamaica
Detta är en dryck som jag drack mycket av när jag bodde i Phoenix, Arizona. På alla mexikanska ställen såldes kall Agua de Jamaica, eller bara ”Jamaica” som de flesta sa.
En riktigt god alkoholfri dryck till tacon en varm sommardag.
Ingredienser
(blir 1½ liter koncentrat)
5 dl Hibiscusblommor
2 l Vatten
Till färdiga drycken
(per liter färdig dryck)
1 dl Socker
Hur?
Koka upp hibiscusblommorna i vattnet och låt skjuda i ca 10 minuter.
Stäng av värmen och låt svalna i kastrullen.
Sila sedan av blommorna och släng dem.
Häll upp vätskan som är kvar i en flaska (helst glas eftersom den är lättare att få helt ren). Vätskan är ett koncentrat och det bör bli ca. 1½ liter.
Koncentratet håller sig i kylen i en vecka ungefär.
Blanda till färdig dryck
I en tillbringare, häll i en del koncentrat till två delar kallt vatten.
Häll i en deciliter strösocker per liter vätska.
Exempel:
3 dl koncentrat + 6 dl vatten + 1 dl socker blir ca. 1 liter Agua de Jamaica