Välj en sida

Chimichurri

Chmichurri är, likt perto, en oljebaserad sås med främst örter och vitlök. Man använder andra örter och såsen passar suveränt till grillat kött.

Ingredienser

1 stor nypa Salt

1 liten nypa Socker

1 klyfta Vitlök

2 msk Oregano (färsk)

½ dl Dill (färsk)

½ dl Mynta (färsk)

2 msk Koriander (färsk)

5 dl Persilja (färsk)

Zest från 1 Citron

4 msk Citronjuice

2,5 dl Olivolja

Hur?

I antingen en stor mortel eller matberedare, mortla/mixa salt, socker och vitlök till en massa.

Mortla/mixa sedan i alla örter samt citronzest och juice.

Häll i olivoljan och mixa tills allt har gått ihop.

Låt gärna stå ett par timmar innan du ringlar såsen över skivorna av exempelvis nygrillad Iberico Pluma.