Dragonsås
Jag brukar göra denna sås till kyckling. Tycker den passar suveränt till just kyckling vare sig den är grillad, ugnsrostad, eller stekt i pannan.
Gärna lite ugnsrostade potatisar och grönsaker till.
Ingredienser
1 Gullök
2-3 tsk Dragon
1-2 krm Curry
1 msk Tomatpuré
2 msk Vitt vin
1,5 dl Creme Fraiche
1,5 dl Vatten
1 tärning Kycklingbuljong
Citronjuice
Salt & Peppar
Smör till stekning
Hur?
Tärna och fräs på löken tills den brynts lite (5-7 minuter). Den får inte bli för mörk i färgen.
Ha i tomatpurén och låt den stekas med lite innan du adderar dragon och curry (ibland skippar jag curry och tar mer dragon).
Häll på vin, creme fraiche, vatten och släng i buljongtärningen.
Låt allt puttra i några minuter och smaka av med lite citron, salt och peppar.