Välj en sida

Dragonsås

Jag brukar göra denna sås till kyckling. Tycker den passar suveränt till just kyckling vare sig den är grillad, ugnsrostad, eller stekt i pannan.

Gärna lite ugnsrostade potatisar och grönsaker till. 

Ingredienser

1 Gullök

2-3 tsk Dragon

1-2 krm Curry

1 msk Tomatpuré

2 msk Vitt vin

1,5 dl Creme Fraiche

1,5 dl Vatten

1 tärning Kycklingbuljong

Citronjuice

Salt & Peppar

Smör till stekning

Hur?

Tärna och fräs på löken tills den brynts lite (5-7 minuter). Den får inte bli för mörk i färgen.

Ha i tomatpurén och låt den stekas med lite innan du adderar dragon och curry (ibland skippar jag curry och tar mer dragon).

Häll på vin, creme fraiche, vatten och släng i buljongtärningen.

Låt allt puttra i några minuter och smaka av med lite citron, salt och peppar.